torsdag 22 oktober 2009

Drömmar inför julen...


Sitter och tittar ut i höstrusket (som jag tycker är så himla mysigt) dimmigt och regnet hänger i luften. Visst blir man advents-pynts-inspirerad? Nu börjar man fundera på julen. Hur ska jag duka? Med vad? Kollar på mysiga textilier och porslin. Åhh vad jag vill ha det gamla härliga bengaliporslinet på julbordet. Har bara tre assietter, tre små djupa och gräddkanna med sockerskål så särskilt pampig blir väl inte dukningen direkt. På tradera svischar priserna iväg, ibland obegripligt högt. Min lilla mamma vann en hel servis i ungdomens dar på skyttebana i folkparken, det är därifrån dom tre assieterna och dom små djupa kommer.
Så vill jag ha gamla vackra bestick i dukningen, och glittrande gamla slipade kristallglas.
Låter vackert eller hur? Det är drömmarna som håller en igång.
Just nu när det är så höstigt och vackert så passar man givetvis på att ta till vara rönnbär (finns ju hur mycket som helst i år) och mossa för framtida bruk.
Förra året hade jag snöat in på nypon, så det plockade jag hem och pyntade farstutrappan med ihop med tallris i en gammal zinkhink. Åhh så fint!! Javisst och varenda gång som man passerade så fastnade man i alla taggarna och rev opp alltihop ur hinken.
Vissa saker passar trots allt bäst på bild, hur väl man än vill.
Höstkramar

4 kommentarer:

 1. Hej Lillemor!
  Visst blir man adventspyntsugen när det är gråväder. Jag har också börjat fundera på hur jag vill ha det i jul. Just nu är mitt kök rörigt och upp och nervänt pga att vi bygger ut.
  Vilket fint porslin du fått av din mamma. Den skulle jag kunna tänka mig att duka med till jul. När du minst anar kanske delar till den dyker upp. Jag håller tummarna för det.
  Ha det gott!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 2. Hallå där, håller tummarna för dig på utlottningen, har en del Bengaliporslin i butiken, titta in så får du se...och visst är det så vackert, ha en fin dag, kram

  SvaraRadera
 3. Hej igen, om du söker i sökrutan på bengali så får du upp en fin skål i denna serie, kram

  SvaraRadera
 4. hei...vilken mysig blogg du har:=)
  her måste jag fölga med.
  haen underbar dag.
  krambella

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails