söndag 21 mars 2010

Entrelac är skoj...


Blivande kudde med kuddkompis


Mycket garn blir det


Marks/Kattens Fame Trend

Hej i snöyran, tänk att det aldrig blir nog. Igår var det vårdagjämning, och det märktes verkligen, men idag är allt som vanligt igen.
Kurar ihop mig inomhus med stickning i knät. Har stickat och repat upp och stickat igen, men har nog till slut lyckats lära mig sticka entrelac eller näverstickning som det kallas på svenska.
Det var en beroendeframkallande stickning, så den lilla provlappen jag tänkte mig från början ska till slut bli ett kuddöverdrag till soffan.
Visar mitt lilla(!) lager av vitt/naturfärgat garn. Jösses vad roligt att bara sticka i vitt hela tiden, men så kan det bli när man tycker det är lika bra att köpa garn kilovis.
ETT färgat nystan har jag vågat mig på att införskaffa, fint va? Kan inte bestämma vad jag ska göra med det bara, för nu tycker jag att det är FÖR fint för allt möjligt.
Jag harvar väl på med mina vita nystan. Vitt ute, vitt inne.
Hoppas att ni alla där ute inte skottar så att ni får ryggskott eller någon annan skottrelaterad sjukdom. Ta det lugnt, det försvinner av sig själv till slut.
Kramar

3 kommentarer:

 1. Vill passa på att tipsa dig och dina kreativa besökare som vill lära sig tvåändsstickning om:

  Kurs i Tvåändsstickning

  Bogesundsslottsvandrarhem i Waxholm 22-23 maj

  Vi lär dig grunderna och att sticka olika slags mönster
  med hjälp av grundmaskorna.

  Kursen omfattar
  Uppläggning
  Räta, Aviga
  Läsa mönster
  Sticka fläta
  Krokvarv
  Krus
  Ökningar, Minskningar
  Djupmaska

  20 platser, först till kvarn gäller!

  För mer information besök
  www.stickkurs.se
  info@stickkurs.se

  Hjärtligt välkommen önskar
  Marie-Louise Ullman
  &
  Agneta Byers

  SvaraRadera
 2. ojoj vad duktig du är på att sticka, ser ut som de där flingorna du vet, havre kuddar eller vad de heter. Fint var det i alla fall och vitt oxå, den vackraste färgen hihi. Kram på dig/Ingela.

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga garner du införskaffat dig. Hade gärna haft det här hemma också. Och det där entrelac (?) skulle jag inte ha något emot att lära mig heller. Det såg ju helmysigt ut. Lär du ut sånt, hihi?
  Hoppas du har en bra dag.
  Kram Elzie

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails