måndag 30 augusti 2010

Kärt besvär...

Spinnvinge

Vackert bemålad är hon också

Här är vad jag sysslar med just nu. Försöker trampa liv i min spinnrock Kattis. Hon har bott på Lindholmens gård i Vallentuna, där Gustav Vasa tros vara född, hans morfar ägde iallafall gården. För att hedra kung Vasa får damen i fråga bli uppkallad efter två av hans fruar, som hette Katarina. Dock tycker jag att Kattis är lättare att säga, och hon spinner som en katt när hon är nöjd.
Hon är ganska nöjd, och jag tror att det ska kunna gå att skapa garn på henne, väntar bara på en sändning från Spinspiration.
Plockade fram lite lin som jag hade liggande och tänkte försöka spinna det, men vad som hände var att katterna blev hysteriska av glädje. Dom låg utspridda som små drägglande fjollor och gned sig mot linet, och när jag kom upp på morgonen efter hade det varit rejvparty i syrummet. Lin överallt. Tror jag ska vänta på min fiberleverans istället.
Har en jämrans ärm kvar på Pippitröjan, sen vill jag aldrig mer se en sån. Började med att jag skulle sticka en åt mig själv, fortsatte med att alla andra ville ha en varsin, slutar med att jag inte vill ha nån själv längre eftersom tröjskrället står mig upp i halsen.
Har en del "i röret". Tänkte sticka både augustis sockor i sockklubben och muddarna i pulsklubben, samt en uppifrån o nertröja OCH virk-alongens sjal. Sen är det säkert dags för en ny sjal i SJALKAL:en. Nu är det snart dags att uppgradera dygnets timmar till dubbelt upp igen. Sen vill dom att man ska jobba också! Hur har dom tänkt att man ska ha tid över till det? Bittert nog så tillbringar man flest av dygnets vakna timmar på jobbet, när man kan ha så kul hemma.
Eller what ever, det spelar ingen roll var jag är bara jag få ha garnväskan med mig.

Related Posts with Thumbnails