tisdag 31 mars 2009

April, April...

Godmorgon bloggers, idag är det då stora lurardagen. Får se vad man går på för dumheter idag. Låg i morse i sängen innan jag gick upp och tänkte på sånt jag lurats själv. Jag struntar ju blankt i vad det står för datum i almanackan, jag luras hej vilt ändå, särskilt med lilla S som ju bara är 16 och således ganska lättlurad. Nu i vintras stog jag i godan ro i tvättstugan och målade en liten hylla (vit förståss) jag var egentligen klar och stog och såg mej omkring efter en bit papper att torka av penseln på. Bredvid mig på bänken stod en del gamla prylar som skulle få åka till återbruket, bl a en gammal utsliten teflonpanna utan teflon som allting brände fast i. Jag började torka penseln på den. Då kommer S in och frågar "vad gör du". "Målar svarar jag som den ärliga (!) person jag är. "vad målar du för nåt" undrar hon som också är en inbiten målare i den vita skolan. "stekpannan" svarar jag fortfarande helt ärligt. Hon blir tyst och kommer raskt fram och står och bara tittar hor jag stryker ut färgen över stekytan. "kan man det" undrar hon sen skeptiskt. "ja det ser du väl" svarar jag. Hon gör helt om, stegar ut i köket, och jag hör på avstånd "pappaaa, mamma målar stekpannan, får hon det?" det var Skoj. Det skämtet funkar bara en gång, men ni får det av mej ifall ni är i målartagen och råkar ha en stekpanna över.
Kom att tänka på den episoden eftersom jag låg och funderade över ifall jag ska måla draperiet vitt. Det var då jag kom på hur himla konstigt det kan låta ifall man inte vet att draperiet är gjort av mörkbruna träkulor, och inte tyg. Här får ni mitt lur, gratis. Alltså det är ju helt sant, men det var ett lur då det hände.
Kram .

7 kommentarer:

 1. Vilken underbar historia ! Gillar att hon verkligen gick och frågade om du fick det , ha, ha !
  Ja nog blir man säkert lurad idag , jag är så lättlurad och godtrogen så med mej är det första april varje dag , fast jag inte vet om det själv .
  Kraam !

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Trevlig blogg du har!
  Min svärmor bor i hummelsta, därför blev jag lite nyfiken på din blogg när jag "ramlade" över den.
  Länkar gärna om jag får?
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Hej!Vilket roligt "lureri" :) Koppen med rosor är underbar!Fin kanna också!Ha det gott!Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Hejsan , fin blogg du har , är det bengali rörstrands den översta bilden ? Har massa delar av den servisen, om du vill titta gärna in hos mej ,ha det så skönt i vårvädret Kramis /Stina

  SvaraRadera
 5. Jag skulle vilja se
  makens förvånade min, haha!

  Den måste jag luras med nån gång...

  Så fin soppterrinen är,
  älskar röd/vit porslin!

  Kram,
  Anette

  SvaraRadera
 6. Den där skålen/terrinen var jättefin. Undrar om det är Bejing? Såna tallrikar skulle jag vilja ha. Kul med stekpannan hihi... det luret ska jag komma ihåg!
  Ha en fin torsdag
  Kram till dig
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 7. Hihihi!!

  Men jag antar att det blev snyggt!

  Kram

  Flisan

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails