tisdag 4 januari 2011

Insnöad...

Får i spinn/syrummet

Sonatan har eget rum (vrid gärna bilden själv)

60-talsvantar

Långstrumpor i Ecobomull

Egengjort garn, alldeles underbart

Jaa, jag vet! Jag har varit slö och oengagerad och legat på latsidan.. men nu är jag här igen!!
Det har tydligen varit både jul och nyår, trots att jag inte tänt 4:e ljuset än, och trots att jag somnade i soffan före tolvslaget. Har jobbar som en galärslav hela december, varit ledig endast en helg och då var det race vill jag lova, för att hinna med julklappar och gran.
Annars har vi väl mest legat utslagna och trötta, för snötider är jobbtider när man är i järnvägsbranchen.
Stickade klart mina långa strumpor till jul med en sista kraftansträngning. Har spunnit grön-grått garn som jag stickat vantar av nu och har stickat ett par pippirandiga ullvantar med 60-talsstuk. Dom känns som barndomens vantar att ha på sig, lite småsträva och spartanska. Gillar´t iallafall. Vi har fått snö så in i bomben och det börjar kännas tröstlöst. Det känns som om det varit vinter i ett helt år nu, men snart får man sjunka ner och bara njuta. Åker snart till Sälen och myser en vecka.
Har kastat ut granen. Alltså hur mycket barr finns det på en gran? Den rackarn började barra redan innan jul och nu var det rent olidligt. När katterna drog sina repor i full fart så hörde man hur det bara rasslade mot parketten.
Tänder ljus och myser några minuter, sen blir det svettigt, vet inte vad värmepannan lider av för problem. Mysa med en brasa är otänkbart, då kan man steka ägg direkt på soffbordet.
Måste snart skotta av växthuset också innan taket rasar in, känns dock inte så lockande att skotta snö på fritiden också. Skulle förresten in där och klippa ner vinrankan, men dörren har frusit fast även i år.
Har köpt hem en massa garn och böcker till Sälen, så nu laddar jag för det.

4 kommentarer:

 1. Om det är någon speciell av markörerna du gillar. Gå in på Annikas Allehanda bloggen och kolla in dom. Visserligen är inte bloggen direkt up to date, men de e som de e me de.

  SvaraRadera
 2. Hej på dig! Tack så jättemycket för din söta hälsning hos mig! :)
  Ha en skön söndagskväll!
  Kamomilla

  SvaraRadera
 3. Hej Lillemor... tack för ditt svar i forumet på sticka mera... nu hittade ju jag hit till din finfina blogg... ska ta en tur runt här inne o kolla lite...:) Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Hittade hit via en länk på nån´s blogg ;) Och förstod att det måste vara du som är med i spinngruppen på Ravelry ;) Vilka fina alster, de spetsstickade sockorna såg ju att vara från Odd Molly, kanonläckra!! Nu ska jag kolla vidare här ;)
  Hälsningar från nästgårds.... hihi.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails