måndag 30 augusti 2010

Kärt besvär...

Spinnvinge

Vackert bemålad är hon också

Här är vad jag sysslar med just nu. Försöker trampa liv i min spinnrock Kattis. Hon har bott på Lindholmens gård i Vallentuna, där Gustav Vasa tros vara född, hans morfar ägde iallafall gården. För att hedra kung Vasa får damen i fråga bli uppkallad efter två av hans fruar, som hette Katarina. Dock tycker jag att Kattis är lättare att säga, och hon spinner som en katt när hon är nöjd.
Hon är ganska nöjd, och jag tror att det ska kunna gå att skapa garn på henne, väntar bara på en sändning från Spinspiration.
Plockade fram lite lin som jag hade liggande och tänkte försöka spinna det, men vad som hände var att katterna blev hysteriska av glädje. Dom låg utspridda som små drägglande fjollor och gned sig mot linet, och när jag kom upp på morgonen efter hade det varit rejvparty i syrummet. Lin överallt. Tror jag ska vänta på min fiberleverans istället.
Har en jämrans ärm kvar på Pippitröjan, sen vill jag aldrig mer se en sån. Började med att jag skulle sticka en åt mig själv, fortsatte med att alla andra ville ha en varsin, slutar med att jag inte vill ha nån själv längre eftersom tröjskrället står mig upp i halsen.
Har en del "i röret". Tänkte sticka både augustis sockor i sockklubben och muddarna i pulsklubben, samt en uppifrån o nertröja OCH virk-alongens sjal. Sen är det säkert dags för en ny sjal i SJALKAL:en. Nu är det snart dags att uppgradera dygnets timmar till dubbelt upp igen. Sen vill dom att man ska jobba också! Hur har dom tänkt att man ska ha tid över till det? Bittert nog så tillbringar man flest av dygnets vakna timmar på jobbet, när man kan ha så kul hemma.
Eller what ever, det spelar ingen roll var jag är bara jag få ha garnväskan med mig.

9 kommentarer:

 1. Härligt underbart med gamla grejer som fortfarande funkar alldeles utmärkt. Mycket roligare och mer känsla än i nytillverkade dito. Jag samlar på åldriga "textilmaskiner" och köper allt jag kommer över och tänka sig - alla fungerar perfekt för sina respektive ändamål. Vem kan idag tillverka någonting överhuvudtaget som håller i 100 år?

  SvaraRadera
 2. Hejhej!
  Det är 8/4-garn som jag färgar själv. Finns i min etsy-shop ;)

  SvaraRadera
 3. Hej! Vilka fina saker du gör :) Hittade hit via Virk-a-longen. Jag kommer garanterat på återbesök! :)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin spinnrock. Det är roligt med gamla saker som får hänga med länge.

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar gammal spinnrock du har fått tag på Lillemor. Jag gick hit från Spinning in Sweden på Ravelry :) Härligt att du fastnat för ullerierna. Ju fler desto bättre :)

  SvaraRadera
 6. Jodå, visst gör jag stickmarkörer också :) Kan tänka mig att ett set såna kan hamna i vinstpaketet som jag gör i ordning till den som nu vinner :)

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Tackar =)
  Ja till din fråga om korrigeringen av atlaskotan:
  Ja resultatet håller isig =) Mår riktigt bra så länge som ja tänker mig för..Jamena,kan ju inte bära tungt,putsa fönster osv..har ju samma besvär som innan behandlingen fast ja har ingen smärta om ja inte gör saker som ja EJ bör göra.
  Under graviditet mådde ja kanon =) Har inte mått så bra på länge =) Visst måste ja tänka mig för nu me lilla stumpan,kan ju inte bära henne hela tiden men de har ja löst me en bärsele =)
  Sen visst har ja lite mera ont i nacken nu,tack vare att ja har småbarn igen,men de är bara att tänka sig för,se till & få massage samt så ska ja se till att Yoga mera.
  Vet ju inte vad du har för besvär,men helt klart tycker ja att du ska testa Atlantotec..Vad har du att förlora???
  Hoppas de löser sig för dig,återkom gärna om du har nå fler frågor,men ja säger bara: Go for it!!
  // Carina

  SvaraRadera
 8. Hej! Trevlig blogg du har, och jag skrattade högt när jag läste om dina katter som fick spel av linfibrerna!
  /Blenda

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails