onsdag 2 december 2009

Snart är det midsommar,vänta bara...


Triss i tofflor


Små dockstolar väntar på småtomtarna


Strutar och ljus


Lillegran


Julstylat köksbord


Doftljus med hyacintdoft


Årets adventsljus

Och så var det onsdag igen. Jättekallt ute, ja i alla fall för att vara den här vintern. Rimfrosten gör att man får lite snökänsla, man får vara glad för det lilla här i världen, solen skiner ju också.
Kameran är hittad, mossan har fått vara ifred för katter och jag har lyckats tradera ihop tillräckligt med bengaliporslin för att kunna duka med det till jul, fick tag på lite matsilver också.
Visst finns det massor med glädjeämnen. I morgon är det julbord med jobbet i en jättemysig miljö, det ska bli roligt och på fredag ska vi julhandla. Det ända som gnager i mej är att jag fått för mig att jag vill ha en tallrikshållare, alltså vill verkligen ha. Men först får vi väl handla klart julklapparna, och sen får vi se om det blir nåt över till mamma.
Idag kan jag fresta med bilderna som aldrig blev tagna i helgen, titta och njut. Hyacinten är ett av mina doftljus från förra julen. Himla praktiskt, behöver inte vattnas, blommar aldrig över och luktar gott hela tiden. Ingen katt vill heller tugga. Min lilla fuskisgran berövad på sina kottar, nystickade tofflor och lite annat småkrafs.
Var till Ackis i går så att S fick sin 2:a influensaspruta eftersom hon är i riskgruppen, frågade om biverkningarna skulle bli lika "starka" typ som efter 1:a sprutan. Hade dom ingen aning om eftersom inga hade fått 2 sprutor tidigare. Tyckte jag var "hyggligt" att testa på folk som är i riskgruppen och redan har dåligt immunförsvar. Hon måste ha svarat fel tänkte jag. Inte kan man väl utsätta sjuka barn med att testa vad som händer om man ger dubbla doser istället för en. Eller också är jag så såsig i skallen att jag missförstod totalt.
Hoppas på det bästa i alla fall.
Om bara ett par-tre veckor går vi mot ljusare tider och det börjar bli dags att fundera ut vad man ska ha på sig till midsommar/plantera i blomlådorna/åka på semestern.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram

4 kommentarer:

 1. Hoppas veckan varit bra och helgen bjudit på vila och avkoppling, härliga bilder från dig, ha en skön adventssöndag, varm kram

  SvaraRadera
 2. Hejsan Lillemor!
  Roligt att du hittade till mig och att du vill vara med i min lilla tävling!
  Ja du, midsommar är inte så jäkla långt borta men just nu känns det som all evighets väntan innan man kan ta fram kortbyxorna igen.
  Vill inte påstå att jag är någon vinterälskare men jag skyller på att jag är ifrån Skåne, här i Dalsland är det något kallare och när det snöar här, då SNÖAR det!!!

  Vi får väl njuta av denna tiden som är då, den är ju ganska kort!
  Önskar dig en fortsatt skön söndag.
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 3. Hej Lillemor
  Ja du har så rätt så, snart är det midsommar. Vilka fina bilder gillar ju den där granen ;) Ha en fin söndagkväll. Jag länkar till dig är det okey?
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. Hej !
  Så jul fint du har det ...

  Nog är det tur att vi går mot ljusare tider snart , det är verkligen mörkt ute . Vi har ju ingen snö heller ...

  Man får mysa inne =)

  Ha det fint i julstöket !
  Kram Sussi O

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails