måndag 21 december 2009

Ha det kul i jul...

Julblandning

Julstrumpa

Nu är det nära! Det kan ju kännas lite skrämmande när man kommer på att man glömt skaffa julgran. Spännande va? Rätt som det är så är väl huset fyllt av gråtande "barn" som inte kan fira jul utan barrträd. Man ska väl inte sticka under stol med att man vill ha ett själv också. En gång när jag var barn så hittade vi ingen gran utan var tvungna att ta in en tall, det var jättefint, men det skulle nog inte accepteras i min superkonservativa familj.
Men så är det väl, vissa saker kan man vara utan och vissa andra vill man inte sakna.
Det vore väl inte toppen att äta makaroner på julafton heller.
Men jag lovar att skaffa en gran så att katterna har något att klättra i, man kan alltid binda fast det i bokhyllan, vi ska ha mysig brasa också så att man får svettattacker till Kalle Anka, men det är ju en del av traditionen.
Kalle Anka förresten är väl en fin tradition. Kalle har livat upp julaftnarna i alla våra år, men på något vis så är det bara själva vinjetten som får det att pirra till, sen är det bara repriser. Håller nog på att bli gammal. Vill bara gunga i gungstolen och surra om förr i tiden typ.
Det enda man hänger upp sej på är det man tänkte göra men inte hann.
Jag tror att allting kommer att kännas bra bara granen kommer in, änglaspelet tänds och man sitter i soffan med en glöggmugg i ena handen och en skinkmacka i den andra.
Sen får man väl stryka finduken på julafton om så är. Kan väl också bli en tradition.
Likaväl som att man struntar i mysbrasan, eller låter bli att binda fast granen.
Det kan bli hur kul som helst, fast på ett annorlunda sätt. Strunt i det julröda - in med det blåblommiga. (nej jag lovar det kommer att bli som vanligt, det är bara lite rebell i kväll)
Kramar och God Jul

9 kommentarer:

 1. leeeeeeer*** du är härlig du lillemor, nog ska julen vara som den alltid varit, med små justeringar, fniss! önskar dig en härlig jul!
  varmkram lotten

  SvaraRadera
 2. Vad kul med lite rebellfasoner;)
  Visst kan man bli lite less på en del av traditionerna, Som Kalle Anka- det har jag slutat att se- men det mesta ser ganska lika ut från år till år och det är lite skönt också.
  Önskar dej en riktigt God Jul - en jul som dina tidigare jular;)
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Visst kan man rebella mot julen, det är (ibland) hysteri kring denna högtid. I vilket fall så blir det jul ändå med eller utan gran. Vi var utan förra julen det gick bra det med. Vilket fint skåp med äpplerna på.Ha en riktigt god jul.
  Kramar Camilla

  SvaraRadera
 4. Håller med dig, har alltid tyckt att julen varit överreklamerad..älskar adventstiden..så vi tar det med ro med vårt julfirande, ingen stress här, inga julklappar men vi satsar på att umgås med god mat...så mkt mera är det inte hos oss nu sedan ungarna blev vuxna men iår ska jag faktiskt gå på julotta har ju kyrkan som granne, ha det gott, hoppas paketet hinner fram JULKRAM

  SvaraRadera
 5. Hoppas din jul är fylld av mycket kärlek och massor av kramar/Ingela.

  SvaraRadera
 6. Hej
  Oj, här är det mycket att se,
  besök gärna mina två bloggar.
  På Vindsromantik, har jag en tävlng...

  https://vindsromantik.blogspot.com
  www.magsromantiskasmycken.blogspot.com

  Nu ska jag fortsätta botanisera på din underbara blogg.

  Många Kramar
  /Maggan

  SvaraRadera
 7. Ja, den är superfin. Så jag blev glad när gubben tog de andra, så jag kunde skaffa mig den lampan.haha...

  Kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails