torsdag 19 november 2009

Kom hit och pynta åt mig...


Mumsiga pepparkakor...i lera


Änglar med fina vingar


Hjärtkrans i tuja

Så skönt att det snart är helg. Har så förskräckligt mycket sömn att ta igen att huvudet sprängvärker. Nattjobb tar så väldigt på krafterna. I helgen blir det sova plus ett 90-årskalas, det känns som om det skulle kunna vara mitt eget, men det är faktiskt min pappa som nått den aktningsvärda åldern.
Har ni märkt vad skojigt allting blir när man är slutkörd. Satt nyss och skrattade alldeles för mig själv när jag funderade över kvällens matval. Jag kom på varför det heter pannbiff, jo för att man somnar med pannan på den när det äntligen blir fredag. Man blir så himla rolig och spirituell när man tar bort 15 - 20 timmars sömn/vecka. Det är inte svårare än så att bli stand-up komiker. Fast man kan precis lika fort slå om till att bli skitförbannad och galen. Ifall man orkar uppbåda så mycket energi.
Och så kan man börja gråta för att talgoxen som man satt och tittade på flög iväg. Ja ja, det är ingen som har sagt att det är lätt att leva.
Börjar nu pirra av iver att få adventspynta också, fast jag har ingen aning om hur jag ska pynta. Adventsljus ska man väl ha förstås och några ljusslingor.
Förra året köpte jag ett par doftljus i form av hyacintlökar. Dom var så fina att jag aldrig på tiden ville tända dom utan bara ha dom i kruka med mossa omkring. Dom får komma fram igen, och så är det ju fint att sätta strutar i lerkrukor och klistra på bilder av änglar eller annat fint.
Det får bli en pysselhelg känner jag. Om jag orkar.....
Annars får jag leja nån som pyntar åt mig.

Kramisar

5 kommentarer:

 1. Pannbiffsförklaringen gav mig också ett gott skratt. Hoppas du får god och mycken vila under helgen. Fredagkväll, då brukar det vara lätt att somna framför tv:n. Det är vår erfarenhet i alla fall! Har vi tur sover vi i omgångar, då kan den ene berätta vad den andre missat...

  SvaraRadera
 2. Visst är det mysigt att pyssla och greja inför advent, man önskar bara att dygnet innehöll några fler timmar så man hann allt man skulle vilja hinna.

  Du undrade över mina adventsljusstakar? Jo, jag har sand i botten på dem (har tjuvat ur barnens sandlåda) så att ljusen står stadigt!

  Trevlig kväll!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Hej Lillemor!
  Jag gillar dina inlägg och din humor. Jag känner igen mig, när man inte har sovit. Hoppas du fick pyntat lite i helgen. Ha det gott.
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. Hej igen
  Du jag måste erkänna att min gran också kommer från Ica. Precis som du säger så är den perfekt när man har katt som river och sliter i allt. Ha en fortsatt trevlig vecka.
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 5. Tack för dina rara hälsningar, är nu uppe några timmar om dagen men rörelseförmågan är starkt begränsad men att ordna till adventsstaken idag tror jag att jag lyckas med..:) ha en fin dag, kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails