torsdag 28 oktober 2010

Försvunnen?

Pippitröja nr 1, ullgarn

Kissemissen Pipen

Virkad sjal på gång

Min gamla träslända

Ni kanske tror att jag försvunnit, gått vilse, somnat, glömt att jag har en blogg? Ja det har ni ju all rätt att tro, sanningen är inte lika spännande och leder inte till några rubriker i kvällstidningarna. Jag har tillgång till en kamera som "någon" generöst nog placerat bland mina saker. Vad "någon" inte tyckte att jag behövde var 1: laddare till kameran, och 2: kabel för överföring av bilder till dator. Eftersom detta varit ett långvarigt problem så har jag fotat med mobilen. OK inte världens bästa kvalitet, men man ser ju vad bilderna föreställer. Nu har nästa problem infunnit sig. "Någon" (som för övrigt äger världens bästa systemkamera) ville föra över bilder från SIN mobil till SIN dator, vad gör man då? Jo man "lånar" mammas kabel naturligtvis och sen vet man inte var den är nån mer gång.
Själv har jag nu alltså tillgång till ett par kameror, men inte någon möjlighet att antingen fota med, eller visa bilder på. Känns onödigt att ha kameror då FAKTISKT.
Som läget är nu så blir jag tvungen att rita nåt i paint och lägga ut, eller att låta er fantasi berätta vad jag vill visa. Jag tänker berätta och kanske lägga ut någon gammal bild och sitta här och vara bitter HELA dan!!
Vi har fixat till vår tvättstuga!! Tänk er "före": Solgul glasfiberväv på väggarna som katterna förvandlat till solgula långa trådar som fladdrade i vinddraget när någon öppnade dörren, terrakottafärgad klinkers på golvet. Ett konstigt hyllsystem som alltid var fyllt av allsköns bråte och tvätthögar. Må-illa-bild.
"efter" vit pärlspont på väggarna, klinkersgolvet målat grått, ut med hyllorna och in med vackrare vit förvaring och hatthylla i svart smide. Känns som balsam för en sliten själ att tvätta i denna miljö. Känndes också akut att fixa eftersom vi använder tvättstugans ingång som entre, och det är detta utrymme som alla besökare möts av först av allt i huset.
Nu mår jag bättre. Har även tagit steget ut i det okända och beställt en sprillans ny spinnrock!! Jippi! En Kromski Sonata som är nånstans därute, på väg hem till nya matte.
När hon gör sin entre ska jag banne mig ha kameran beredd, kosta vad det vill.
En annan grej jag ville visa är min vinst. Jag vann tävlingen på Carolas stickblogg, och fick vinsten igår. Ett spännande hemligt paket som Carola plockat ihop bara för mig!! Det innehöll helt och hållet bara fullträffar: en fin anteckningsbok (hur visste Carola att jag har en beroendesjukdom relaterat till anteckningsböcker) med fina randiga pärmar. Den börjar redan fyllas med livsviktiga uträkningar. En ny fin slända fick jag, som snurrar fort och lätt. Nu kan jag öva mig på sländspinning, det ska bli kul. Ett antal påsar kool aid och ett par nystan superwashgarn eftersom mina unga dricker upp kool aiden jag köper innan jag hinner få fram garnet. Carola hade gillrat en fälla där genom att ge mig koll aid som gått ut i datum. Haha, taktisk fint!! För att trösta de unga skickade hon även med ett par påsar för invärtes bruk. Ett par örhängen hade hon gjort som låg i en fin liten smyckepåse. Blåa stenar, jag gillar blått, ska jag ha som lördagssmycken (mitt jobb inbjuder inte till att bära smycken så jag får leva ut min kvinnlighet på helgerna) sen fick jag två härligt tunga fiberflätor på gott o väl 100 g stycket. En i gröna toner och en i brunt. Mums! dessa ska jag spara tills Sonatan kommit inom väggarna. Ni hör: jag är inte försvunnen, bara lite off när det gäller kameror, och allt detta skulle jag verkligen ha behövt bevara till eftervärlden. Meeen tvättstugan finns kvar och Carolas fina vinst likaså, så rätt som det är lyckas jag väl gräla fram nån sladd som passar (ja jag stavade rätt, ska vara GRÄLA och inte gräva)
Tills dess önskar jag er en trevlig helg.
Kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails